diumenge, 27 de setembre del 2009

Volta de 4 dies per les comarques Gironines amb bicicleta



VÍDEO DE LA SORTIDA :




Les comarques Gironines donen per molt, és un terreny amable per poder rodar amb bicicleta, la tranquil.litat i el paisatge t'acompanyen en la majoria de contrades i de recorreguts.
Per aquestes terres hi han moltes rutes marcades (pistes i carreteres) que et permeten casi fer una volta circular enllaçant-les, hi ha La xarxa cicloturista que ressegueix part del Baix Empordà, també hi ha de nova creació La via verda del tren petit que va de Palamós a Palafrugell i les vies verdes ja conegudes Via verda del carrilet I que va de Olot a Girona i La Via verda del carrilet II que va de Girona al mar, fins a Sant Feliu de Guíxols i la Ruta del Ter que et porta del Pirineu (Ull de Ter) fins a la desembocadura (Gola del Ter) a tocar de les Illes Medes .
Posant tot això a sobre d'un mapa tant sols ens queda enllaçar una etapa, la que va de Camallera (Alt Empordà) punt més llunyà de la xarxa cicloturista fins a Olot (La Garrotxa), amb paciència vaig trobar carreteretes i pistes fàcils, molt tranquil·les que porten de Camallera fins a Banyoles i d'aquí per Mieres fins a Santa Pau ja al cor de La Garrotxa a tocar de La Fageda d'en Jordà.
La volta que hem fet aquests 4 dies la meva dona Elisabeth i jo passa per les comarques del Baix Empordà, Alt Empordà, Pla de l'Estany, La Garrotxa, El Gironès i La Selva, la majoria del terreny té poc desnivell excepte la 2a etapa que té uns 890m de desnivell positiu.
El dijous 24 de bon matí ens desplaçarem fins a Sant Feliu de Guíxols, lloc triat per la sortida i on deixem el cotxe per la tornada.

La 1a etapa (24-09-09) Sant Feliu de Guíxols - Torroella de Montgrí (WIKILOC):

Sortim per la via verda direcció Castell d'Aro, aquí la deixem per enllaçar amb la xarxa de camins, passem per Platja d'Aro, Sant Antoni de Calonge, Palamós , aquí agafem la via verda del tren petit que ens durà desprès de 6 km fins a Palafrugell, retrobem la xarxa i enfilem cap a Pals, tot seguit Palau-sator, Gualta, travessem el riu Daró i de seguida el Ter que ens deixa a les portes del final d'etapa, Torroella de Montgrí. Aquí dormin a la Fonda Mitjà, lloc recomanable.
Total 50 km per pistes i carreteres tranquil.les excepte el primer tram de la costa que en algun moment no és gaire bonic degut a la quantitat de construccions turístiques que hi ha.




La 2a etapa (25-09-09) Torroella de Montgrí - Santa Pau (WIKILOC) :

Sortim direcció a Verges per la xarxa de camins ben marcats, passem per Jafre, Colomers, Vilopriu i Camallera, aquí el terreny ja es comença a enfilar i entrem a les zones de bosc deixant ja la plana. En aquest poble s'acaba la xarxa de camins marcats i agafem la carretera, passem per sobre i per sota l'autopista i la N-II per endinsar-nos de seguida a la comarca del Pla de l'Estany, les carreteres són un trenca-cames constant, passem per Vilavenut i arribem a Banyoles on parem a dinar a tocar de l'estany. A partir d'aquí anem de cara amunt, passem per Mieres i pel Collet de Colitzà i en pujada a arribem a Santa Pau, final de la segona etapa.
Aquí dormim a Habitacions el Mirador, lloc molt correcte.
Total 69 km per pistes i carreteres solitàries, amb un desnivell positiu de 890 m.



3a Etapa (26-09-09) Santa Pau - Girona (WIKILOC) :

De Santa Pau a Olot hi han uns 10 km per carretera, passem pel costat del volcà de Santa Margarida i la Fageda, lloc encisador, 3 de pujada fins a can Xel i després baixada fins a la capital de la Garrotxa, d'aquí surt la ja coneguda via verda del carrilet que et porta sense cap problema fins el centre de Girona.
Passem per la Vall d'en Bas i de seguida arriba la única dificultat del recorregut, el Coll d'en Bas, curt, però dret.
De seguida arriba Sant Feliu de Pallerols, les Planes, al km 30 de la via s'arriba a Amer, passem per Angles, Bescanó, Salt i arribem a Girona per la zona de la Devesa on justament avui hi ha marcat i està ple de parades que ens dificulten l'accés a la ciutat, aquí podem veure el servei de bicis públiques acabades de inaugurar anomedades Girocleta. Aquí dormim al centre, a la Pensió Margarit, un lloc perfecte per poder descansar.
Total 69 km, la majoria per via verda.




4a Etapa (27-09-09) Girona - Sant Feliu de Guíxols (WIKILOC) :

Avui diumenge ens aixequem d'hora, volem ser a Sant Feliu aviat ja que hem d'agafar el cotxe i tornar cap a Vilanova, la etapa és la més curta, 42 km i la majoria del trajecte pla i de cara avall, cap problema en el recorregut, no hi ha pèrdua, tot és via verda.
Sortim de Girona i de seguida arribem a Quart, (lloc de la 1a Trobada de Tàndems) ens porta bons records, passem per Cassà de la Selva, Llagostera, anem molta estona pel costat de la carretera, hi ha llocs que ja no tenen l'encant de més amunt, es nota que estem aprop de la costa i les seves horribles construccions. Arribem a Santa Cristina d'Aro i tot seguit Castell d'Aro, per aquí ja hi vàrem passar fa 4 dies, girem a la dreta i ja arribem a Sant Feliu de Guíxols, punt final de la nostra ruta de 4 dies (WIKILOC).
Total 42 km per un terreny fàcil, ràpid i sense problemes.

9 comentaris:

CICLISMO NINJA ha dit...

Que vuelta mas guapa Nengg!!!!

Agustí ha dit...

Que be la Fonda Mitjá.!!!.
Magnifica Ruta per les comarques de Girona. Jo fa uns dies en varem gaudir moltísim de la zona.
Amb el teu permís posaré un enllaç al Bloc
Salut.
Agustí.

carlessol@gmail.com ha dit...

Molt bé la Fonda Mitjà, bon tracte, bones habitacions i bon menjar.
Ja vaig veure la teva ruta de fa uns dies per l'Empordà , un llos fantàstic per anar amb bici.
Pots posar-ho al teu Bloc, evidentment.

Salutacions !!

Carles.

Kel ha dit...

Molt xul.la i accessible!

esteripunt ha dit...

Demà la fem! Ja us direm! Gràcies!! :)

Unknown ha dit...

Carles! Una ruta molt xula! Una pregunta: per als trams q no són d via verda cal GPS? O amb les indicacions que dónes es pot fer bé? Merci!!

carlessol@gmail.com ha dit...

Si Silvia, en alguns trams si que caldria gps, és una miqueta liat.
Salutacions !!

Unknown ha dit...

bones on puc trobar el track
merci

carlessol@gmail.com ha dit...

Ho pots trobar clicant en el nom de cada etapa, exemple:

La 1a etapa (24-09-09) Sant Feliu de Guíxols - Torroella de Montgrí (WIKILOC):