dimecres, 8 d’agost del 2012

Per la Terra Alta i les terres catalanes de l'Aragó

Títol reivindicatiu, però està clar que les terres orientals de parla catalana de l'Aragó formen part dels Països catalans com Castellfollit de la Roca i a qui li piqui, que és grati !!
Bé, parlem de bicis i rutes.
Aprofitant que he pres la bici plegable de vacances per fer la via verda, el diumenge vaig atrevir-me afer una volta que sempre volia fer amb la bici de ciclocròs, però no sabia com hem respondria la plegable per pistes de terra.
La volta amb sortida i arribada a Arnes a estat:
Per pista de terra fins a Queretes, carretera cap a Lledó i Arenys, d'aquí una altre llarga pista polsosa (els Pesells) per la riba del riu Algars fins a Caseres. D'aquí al Coll del Moro per la carrereta nacional, val la pena para una estoneta a dalt d'aquest observatori i entendre els fets de la batalla de l'Ebre, des de aquí els feixistes coordinaven el seu avançament.
Continuo a la dreta en llarga baixada fins a Bot. A partir d'aquí comença la dificultat del dia, pujar el Coll Ventós o Coll dels Miralls o Coll de la Solana (serà per noms) d'uns 5 km, baixo i arribo a tocar de Prat de Compte, giro a la dreta cap a Horta de Sant Joan i més endavant arribo a Arnes.

Pista de terra dels Pesells al costat del Riu Algars